Min kundvagn 0
Antabuse Generisk i Sverige - Använd med försiktighet för att behand

Antabuse Generisk i Sverige - Använd med försiktighet för att behand

Antabuse Generisk är en medicin som används för att behandla alkoholism. Det fungerar genom att orsaka obehagliga reaktioner som illamående och kräkningar när en person konsumerar alkohol, vilket avskräcker dem från att dricka.

Aktiv ingrediens: Disulfiram

 • Leverans 4-9 dagar
 • Betalningsmetoder
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Fri frakt för beställningar över 2329.68kr

Antabuse Generisk

Produktnamn Antabuse Generisk
Aktiv ingrediens Disulfiram
Dosering 250-500 mg per dag
Form Tabletter
Varaktighet Varierar beroende på dosering
Effekter Förhindrar alkoholkonsumtion genom att orsaka obehagliga reaktioner

Vad är Antabuse Generisk?

Antabuse Generisk är en medicinering använt för att behandla kronisk alkoholism. Dess aktiva substans, disulfiram, fungerar genom att skapa en extremt obehaglig reaktion när den kombineras med alkohol, vilket hjälper individer att undvika alkoholkonsumtion. Antabuse Generisk är en generisk version av märkesläkemedlet Antabuse, vilket innebär att den innehåller samma aktiva ingredienser och har samma terapeutiska effekter.

Denna medicinering är särskilt användbar för personer som har svårt att upprätthålla nykterhet, eftersom den agerar som en stark avskräckare mot alkoholanvändning. Antabuse Generisk tas oralt i tablettform och dess effektivitet och säkerhet har bekräftats i kliniska studier.

Genom att förhindra enzymet aldehyddehydrogenas från att bryta ner alkohol i kroppen, resulterar det i en ackumulering av acetaldehyd, en substans som orsakar obehagliga symptom som illamående och hjärtklappning vid alkoholkonsumtion. Detta bidrar till att minska motivationen att dricka alkohol.

Hur fungerar Antabuse?

Antabuse Generisk fungerar genom att inhibera enzymet aldehyddehydrogenas, vilket är avgörande för alkoholmetabolismen i kroppen. När en person som tar Antabuse konsumerar alkohol, orsakar den ökade nivån av acetaldehyd en rad obehagliga fysiologiska reaktioner, inklusive rodnad, illamående, kräkningar, huvudvärk och hjärtklappning. Dessa symptom fungerar som en kraftfull avskräckande mot fortsatt alkoholkonsumtion.

Effekten av Antabuse börjar inom 10 till 30 minuter efter alkoholkonsumtion och kan vara i flera timmar, vilket effektivt avskräcker patienter från att dricka alkohol. Antabuse Generisk bör endast användas under övervakning av en läkare och i kombination med andra behandlingar för alkoholberoende, såsom terapi och stödgrupper.

Det är viktigt att notera att Antabuse inte botar alkoholberoende, men det kan vara ett viktigt verktyg i återhämtningsprocessen genom att hjälpa individer att undvika återfall i alkoholmissbruk.

Användning och dosering av Antabuse

Antabuse Generisk ska tas enligt läkares anvisningar. Vanligtvis inleds behandlingen med en hög dos för att snabbt skapa en känslighet för alkohol, följt av en underhållsdos för att upprätthålla effekten. Standarddoseringen varierar mellan 250 mg till 500 mg dagligen. Det är viktigt att inte dricka alkohol under behandlingen med Antabuse, då detta kan leda till svåra reaktioner.

Doseringen kan behöva justeras beroende på individens respons på behandlingen och eventuella biverkningar. Läkemedlet kan tas med eller utan mat. Dock ska Antabuse inte tas om patienten har konsumerat alkohol under de senaste 12 timmarna.

Regelbunden uppföljning med en läkare är nödvändig för att övervaka behandlingens framsteg och hantera eventuella biverkningar. Det är också viktigt att patienten får psykologiskt stöd och deltar i terapiprogram för att öka chanserna för framgångsrik återhämtning från alkoholberoende.

Eventuella biverkningar av Antabuse

Antabuse Generisk kan orsaka olika biverkningar, även om inte alla patienter upplever dem. De vanligaste biverkningarna inkluderar hudutslag, metallsmak i munnen, trötthet och dåsighet. Dessa biverkningar är oftast milda och försvinner vanligtvis efter några dagar eller veckor av behandlingen.

Mer allvarliga biverkningar kan innefatta leverproblem, neurologiska störningar som yrsel och förvirring, och allvarliga reaktioner vid alkoholkonsumtion. Det är viktigt att omedelbart kontakta en läkare om några allvarliga symtom eller tecken på allergiska reaktioner, som svullnad i ansikte, läppar eller tunga, uppstår.

Patienter bör informera sin läkare om alla andra mediciner de tar, eftersom Antabuse kan interagera med andra läkemedel. Personer med vissa medicinska tillstånd, såsom svår leversjukdom eller hjärtproblem, bör inte ta Antabuse. Läkaren kommer att väga riskerna och fördelarna innan han förskriver läkemedlet.

Interaktion med andra läkemedel

Antabuse Generisk kan interagera med en rad andra läkemedel, vilket kan öka risken för biverkningar eller minska effektiviteten av behandlingen. Exempel på läkemedel som kan interagera med Antabuse inkluderar vissa antidepressiva medel, blodförtunnande medel, och vissa antibiotika.

Alkoholhaltiga produkter, såsom vissa hostmediciner och munvatten, bör också undvikas under behandlingen med Antabuse, då även små mängder alkohol kan orsaka en reaktion. Patienter bör läsa etiketterna på alla mediciner och hudvårdsprodukter för att säkerställa att de inte innehåller alkohol.

Det är viktigt att informera läkaren om alla mediciner, inklusive receptfria läkemedel, naturmediciner och kosttillskott, som patienten använder för att undvika potentiella farliga interaktioner. Läkaren kan behöva justera doseringen eller övervaka behandlingen noggrant om andra mediciner tas samtidigt som Antabuse.

Viktiga säkerhetsinformation och varningar

Antabuse Generisk är inte lämpligt för alla. Patienter med vissa medicinska tillstånd, såsom svår leversjukdom, hjärtsjukdom, eller psykiska störningar, bör inte ta Antabuse. Dessutom ska läkemedlet inte användas av gravida eller ammande kvinnor utan läkares godkännande.

Det är också viktigt att patienter som tar Antabuse undviker alla former av alkohol, inklusive alkohol som finns i vissa livsmedel, mediciner och hygienprodukter, eftersom även små mängder alkohol kan orsaka en reaktion. Patienter bör bära en medicinsk varningsbricka eller kort som informerar om deras användning av Antabuse i händelse av en nödsituation.

Regelbundna leverfunktionstester rekommenderas för patienter som tar Antabuse för att övervaka eventuella leverproblem. Det är också viktigt att patienten får psykologiskt och socialt stöd under behandlingen, eftersom Antabuse endast är en del av en omfattande behandlingsplan för alkoholberoende.

Köp Antabuse Generisk Online

Antabuse Generisk kan köpas online via licensierade apotek. Det är viktigt att endast köpa läkemedel från pålitliga källor för att säkerställa att produkten är äkta och säker att använda. Onlineköp kan erbjuda bekvämlighet och ibland lägre priser jämfört med traditionella apotek.

Innan du köper Antabuse Generisk online, bör du konsultera en läkare för att säkerställa att läkemedlet är lämpligt för dig. Recept krävs för att köpa Antabuse, och ett onlineapotek kan kräva att du tillhandahåller ett giltigt recept från din läkare.

Det är också viktigt att vara medveten om risken för falska eller förfalskade läkemedel när du köper mediciner online. Endast handla från auktoriserade apotek som kan verifiera läkemedlets äkthet och säkerhet.

Priser och erbjudanden

Priserna för Antabuse Generisk varierar beroende på dosering och förpackningsstorlek. Onlineapotek kan erbjuda rabatter och specialerbjudanden, vilket kan göra behandlingen mer överkomlig.

Det är viktigt att jämföra priser från olika källor för att hitta det bästa erbjudandet. Vissa onlineapotek erbjuder även konsultationstjänster och stöd från licensierade farmaceuter, vilket kan vara en extra fördel vid köp av Antabuse Generisk online.

Vanliga frågor om Antabuse

En vanlig fråga om Antabuse är hur länge man måste vänta med att dricka alkohol efter att ha slutat ta läkemedlet. Normalt rekommenderas att vänta minst en vecka efter att ha avslutat behandlingen innan man dricker alkohol, men detta kan variera beroende på individuella omständigheter.

En annan vanlig fråga är om det är möjligt att dricka alkohol om man har glömt en dos av Antabuse. Svaret är nej, eftersom effekterna av Antabuse kan vara kvar i kroppen i upp till två veckor efter den sista dosen.

Många undrar också om Antabuse är effektivt för alla som lider av alkoholberoende. Medan Antabuse kan vara ett effektivt verktyg för vissa, är det inte en universell lösning och bör användas som en del av en omfattande behandlingsplan som inkluderar terapi och stödgrupper.

FAQs

1. Vad är Antabuse Generisk?

Antabuse Generisk är en medicin som innehåller den aktiva substansen disulfiram. Den används för att behandla alkoholberoende genom att skapa obehagliga reaktioner om man konsumerar alkohol samtidigt. Det hjälper personer att avstå från alkoholintag.

2. Hur fungerar Antabuse Generisk?

Antabuse Generisk fungerar genom att störa kroppens förmåga att bryta ner alkohol. När du tar Antabuse och konsumerar alkohol kommer du att uppleva obehagliga biverkningar som rodnad i ansiktet, illamående och kräkningar. Detta avskräcker från att dricka alkohol.

3. Vilka är de vanligaste biverkningarna av Antabuse Generisk?

De vanligaste biverkningarna av Antabuse Generisk kan inkludera huvudvärk, trötthet, metallsmak i munnen och hudutslag. Det är viktigt att följa din läkares rekommendationer och undvika alkohol för att minska risken för biverkningar.

4. Hur används Antabuse Generisk?

Antabuse Generisk ska tas en gång dagligen enligt din läkares anvisningar. Det är viktigt att undvika alkohol under hela behandlingsperioden och även några dagar efter att du har slutat ta medicinen för att undvika obehagliga reaktioner.

Berätta Här

Hemsida
Frakt
Kursutveckling
Rekomendation
CAPTCHA